team of people

Dit programma is gemaakt om u te helpen

Empatia is een project gericht op het verbeteren van de geestelijke gezondheid van Oekraïners die door de oorlog ontheemd zijn geraakt. Ons team bestaat uit experts op het gebied van geestelijke gezondheid, interculturele communicatie en programmaontwikkeling.

Empatia, aura, graphic element
Історія програми
Цей проект створено для українців, які були змушені переїхати в Нідерланди через війну
Опис того, що саме робить ваша компанія та чому це важливо. Опис того, що саме робить ваша компанія та чому це важливо. Опис того, що саме робить ваша компанія та чому це важливо. Опис того, що саме робить ваша компанія та чому це важливо.
image of blue, yellow flowers
Our goals

This project was created for Ukrainians who were forced to move to the Netherlands because of the war

  • Aanbevelingen voor GGZ-instellingen
  • Preventieve psychosociale hulp
  • Oekraïense professionals in gemeenten en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg
  • Advies aan Oekraïners met betrekking tot toegang tot psychosociale ondersteuning in Nederland
  • Hotline voor ontheemden
  • Cultureel advies en trainining voor GGD, GGZ, gemeenten en andere instanties
Empatia logo. Description
Vluc
Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk ondersteunt vluchtelingen en asielzoekers vanaf het moment dat ze in Nederland aankomen totdat ze hun eigen weg kunnen vinden

Uw partners
PsyGlobal partner
PsyGlobal

Verbindt niet-Nederlandse (en vaak ontheemde) professionals in de geestelijke gezondheidszorg met niet-Nederlandse (en vaak ontheemde) die psychologische zorg nodig hebben. PsyGlobal zorgt ervoor dat deze professionals een betaalde baan die past bij hun opleiding en cultuur krijgen in een Nederlandse GGZ-instelling.

Tegelijkertijd zorgt PsyGlobal ervoor dat mensen die geen Nederlands spreken en niet bekend zijn met de Nederlandse cultuur snel toegang krijgen tot preventieve en curatieve psychologische zorg in hun moedertaal.

LOOP partner
LOOP

Is een regionaal informatie-, verwijzings- en adviescentrum voor professionals die werken met ontheemden uit Oekraïne. Professionals en geïnteresseerden kunnen bij LOOP terecht met vragen over ipsychosociale hulpverlening en om een inzicht te krijgen in de psychosociale noden van asielzoekers en andere vluchtelingen.

LOOP verzamelt relevante informatie en kennis op het gebied van psychosociale zorg en stelt deze beschikbaar aan belanghebbenden. LOOP helpt ook bij het bevorderen van psychosociale ondersteuning door bewustmaking (campagnes?).